Drupal

Anno 2015 is het ongelofelijk belangrijk om een website te hebben. Klanten krijgen hun eerste indruk van een bedrijf door naar de website ervan te gaan. Deze eerste indruk is al snel doorslaggevend en bepaalt of een potentiële klant interesse toont in uw product.

Als je niet makkelijk vindbaar bent op de grote zoekmachines (voornamelijk Google), als je website niet aantrekkelijk genoeg is, onoverzichtelijk is of niet up-to-date is, zal deze potentiële klant als snel afhaken en op zoek gaan naar een ander bedrijf, die aan deze criteria wel voldoet.

Het is voor veel mensen echter lastig om helemaal zelf een website op te zetten en bij te houden. Dit vereist namelijk een goede kennis van websites bouwen en vaak is het ingewikkeld om de inhoud van de website later nog aan te passen.

Daarom kan DKG Automatisering een website opzetten naar uw behoefte. Dit kan een eenvoudige website betreffen, maar bijvoorbeeld ook een meer complexe website. Ook kunt u het aan DKG Automatisering overlaten om uw website up-to-date te houden. Hiervoor wordt het contentmanagementsysteem Drupal gebruikt.

Wat is een contentmanagementsysteem?

Een contentmanagementsysteem (CMS) is een webapplicatie om websites mee op te zetten en te beheren. Een CMS bestaat ten minste uit drie onderdelen:

  1. Een administratiemodule: Hiermee kan de inhoud van de website worden aangepast
  2. Een database: Hierin staan alle gegevens opgeslagen
  3. Een presentatiemodule: Hier kunnen de bezoekers de website zelf zien

Waarom Drupal?

Drupal is een CMS, dat verder gaat dan andere in zijn soort (denk aan WordPress of Joomla!). Drupal focust zich er op om het voor de gebruiker makkelijk en overzichtelijk te maken uw website bij te houden.

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization (SEO) - in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie – zorgt ervoor dat u makkelijk vindbaar bent bij zoekmachines zoals Google. Alles in Drupal is geoptimaliseerd voor SEO, zodat u het maximaal aantal bezoekers naar uw website trekt.

Schaalbaar

Zowel websites die dagelijks veel bezoekers trekken, als websites die in pieken grote aantallen tegelijk bezoekers krijgen, kunnen rekenen op de schaalbaarheid van Drupal. Ook kunnen er veel administratoren tegelijk aan de inhoud van de website werken.

Mobiel

Gezien de groei van het aantal smartphones de afgelopen jaren, is het steeds belangrijker dat uw website mooi en goed toegankelijk is vanaf een mobiel platform. Met Drupal kan uw website een andere interface hebben als iemand op een mobiel apparaat uw website bezoekt. Deze mobiele versie is vaak eenvoudiger lijkend en past zich aan naar de grootte van het mobiele scherm om de beste ervaring van uw mobiele bezoekers te garanderen.

Beveiliging

Nog een merkbare verandering de afgelopen jaren is het aantal aanvallen op websites en andere webapplicaties. Drupal heeft meerdere ingebouwde systemen om de veiligheid van uw gegevens te garanderen. De wachtwoorden die u voor uw Drupal account aanmaakt zijn op meerdere niveaus versleuteld. U kunt uit meerdere opties kiezen om ook uw database met al uw gegevens te versleutelen. Ook beschermt Drupal u tegen de recent veel in het nieuws gebrachte DoS-aanvallen. En ten slot garandeert Drupal uw website te beschermen tegen de top 10 meest geziene risico’s in aanvallen op uw website.

Webshops

Ook als u een webwinkel op wilt laten zetten, kunt u bij Drupal terecht. Drupal verzorgt speciaal voor webwinkels een aantal services, die uw efficiëntie en veiligheid verbeteren.

Statistieken

U kunt uw verkoopstatistieken, order statussen, het aantal klanten, betaalmethoden et cetera zien en naar uw behoefte instellen.

Marketing

Met een klik op de knop kunt u reclamecampagnes starten en kunt u makkelijk uw eigen web-analysatie programma koppelen, om het succes van uw campagne te meten.

3rd party

Met Drupal kunt u makkelijk uw third party applicaties verbinden met uw website zoals: betaalmethoden, CRM-systemen, vertaal services of vervoersbedrijven.

Wie gebruikt Drupal

Drupal wordt wereldwijd gebruikt door kleinere en grotere bedrijven. Een aantal bekende voorbeelden: The Economist, Greenpeace, Weather.com, Bruno Mars, Puma, Lush en verscheidene universiteiten. Op onze portfoliopagina ziet u voorbeelden  van sites gemaakt in Drupal gemaakt door DKG.

Fotos: Drupal Association

Reactie toevoegen