Voorraad zoeken

In SnelStart kun je al vanaf het pakket InKaart voorraad bijhouden. Het voordeel mag duidelijk zijn, je kunt de klant direct informeren of je snel kunt leveren. In dit voorbeeld gaan we uit van het bedrijf FatBatteries BV.

Een klant belt en wil graag 20 stuks AAA batterijen. Vorig jaar had hij Duracell's gekocht en was er blij mee. We starten Verkopen in SnelStart, openen een nieuwe order en zoeken de batterijen formaat AAA:



We hebben nogal veel AAA batterijen dus we moeten filteren. In SnelStart versie 12 doen we dat met de slash “/”. We zoeken nu op AAA en Duracell door te zoeken op:



De resultaten zijn nu veel minder:



We kunnen het slashteken “/” nog een keer toepassen om te zoeken naar het aantal 20x.



Omdat er maar één artikel van bestaat, zien we die direct in het verkopen scherm als orderregel.



We zien dat er geen voorraad is en gaan direct naar het artikel om de status te bekijken. Dat doen we door het onderstreepte Artikelcode aan te klikken:



We zien direct dat er 20 in bestelling staan maar er is inderdaad geen voorraad.



We gaan de klant een alternatief bieden. We weten dat hij 20 stuks wil van de AAA batterijen dus zoeken we daarop. Voor het zoekscherm kunnen we uiteraard het vergrootglaasje aanklikken maar ook het slashteken “/” opent het zoekscherm:



In het zoekscherm worden de vrije voorraad getoond. We kunnen ook kijken of er in de grote lijst van de AAA batterijen voorraad is die interessant is door te sorteren op de hoeveelheid voorraad.



We krijgen zo de voorraad bovenaan en zien dat we wel flinke voorraad hebben van de Duracell's in de 40x verpakking.



Die bieden we aan voor een strakke prijs en de deal is gesloten.



We sturen de factuur per email




Voorraad zoeken
DKG Automatisering, WimJan van Velzen 29 juli 2020
Deel deze post
Onze blogs

Contactformulier